COVID maatregelen

Voorlopig zijn alleen de groepen op woensdagavond aan de slag met videolessen op de vaste tijden.

Op donderdagmiddag is er nu nog geen les en worden de lessen waarschijnlijk pas hervat als we weer de zaal in kunnen.We onderzoeken nu de mogelijkheden om met kleine groepen van 2 personen buiten te trainen.

Het is wel mogelijk om priveles te volgen buiten. Ook staan we open voor coaching- de covidcrisis brengt zoveel uitdagingen met zich mee en confronteert ons met de grenzen van ons zijn en ons maatschappelijk systeem. De tai chi principes kun je heel goed gebruiken om je reflecties te voeden en je pootjes weer op aarde te krijgen;)

Shui Taichi heeft in september 2020 de trainingen binnen hervat na een half jaar digitaal en in t park. Daarbij hebben we de RIVM richtlijnen, die algemene welbekende maar ook de maatregelen die specifiek gelden voor de binnensport hanteren we als leidraad. Waaronder de 1,5m regel, aanwezigheid monitoren, handen wassen en geen fysiek contact. Dat is natuurlijk jammer voor een vechtskunst waarbij duo-oefeningen en houdingscorrecties een wezenlijk onderdeel zijn. Die twee elementen zijn dus nu tijdelijk niet mogelijk in onze lessen.

Met ingang van 30 september hebben we een maximum aantal deelnemers in de lessen. Dat kan betekenen dat instroom van nieuwe leden in twee van de vier groepen tijdelijk niet mogelijk is.Wel kan men starten in een andere groep en dan later overstappen.

In onze taichischool zijn veiligheid en belangrijk, fysiek en mentaal. Belangrijk dat iedereen op zijn gemak is en daarover zijn we in open gesprek waar nodig. Om de ervaren veiligheid te meten en te overleggen is ook een covidsurvey uitgezet. Op basis daarvan hebben we samen in de lessen de manier van werken aangescherpt.