T’ai Chi Priveles & Coaching

Bel of vul het contactformulier in als je interesse hebt in privelessen. Ik benieuwd naar hoe t met jou gaat en wat je aan het opbouwen en onderzoeken bent!

Shui Tai Chi biedt:

  1. priveles tai chi verdieping
  2. priveles vitaliteit/herstelgerichte training
  3. privecoaching voor zelfontwikkeling.

Kosten losse sessie: €80,- per 60 mins, incl btw.

Als we een passende individuele reeks ontwerpen, dan volgt vooraf een offerte uiteraard. Reiskosten nntb afhankelijk van locatie.

Locatie: bij mij thuis in de tuin, in t park of jouw tuin? (kan ook digitaal evt).

Je vindt hieronder informatie over de drie opties. Voor de coaching hoef je geen tai chi te trainen, wel is deze coaching bedoeld voor mensen die van bewegen houden;). De coaching is bedoeld om te ontwikkelen en vervangt uiteraard geen professionele geestelijke gezondheidszorg.

Priveles optie 1: T’ai Chi vorm en Qigong

Leer je liever solo in plaats van in een groep? Of ben je lekker bezig in de les, maar wil je meer individuele feedback en je echt verdiepen in t’ai chi? Dan is naast de wekelijkse lessen, priveles een goed idee. Werk gefocust aan je eigen vorm, staande meditatie houdingen, qigong-technieken, applicaties…kortom, je eigen leerwensen. Duo of minigroepsles: net zoals bij personal trainers, kun je een priveles nemen met 2-4 personen.

Priveles optie 2: Vitaliteit opbouwen / Herstelgericht trainen

kleine stappen met support! Van 5 mins naar 60 mins bewegen, van zitten naar staan,…je hoeft t niet allemaal alleen te doen.

Ben je nog aan het herstellen van klachten, dan kun je met privelessen persoonlijk ondersteund worden om op te bouwen en op je eigen niveau te trainen. We kijken hoe een programmaatje van dagelijkse oefeningen, van 5 mins – … jou direct baat kan geven. Dit vult dan bijvoorbeeld ook behandelingen van fysiotherapie mooi aan:

daar werk je aan je spieren, met tai chi werk je aan je energie.

Tai Chi is niet alleen goed voor lichaam, je kikkert er mentaal ook van op! Met qigong-oefeningen bouw je je vitaliteit op. Met meditatie kun je je emotionele energie omzetten in een kalm hart, negatieve energie loslaten, je mind wat rust geven. Je hart luchten is fijn, nog beter als je met taichi-inzichten nog beter voor jezelf kunt zorgen. Dat is empowerment- je hoeft je niet machteloos te voelen en en kunt weer handelen vanuit je kracht.

Jij bepaalt het tempo en de duur. We bepalen samen de gewenste frequentie en intensiteit. De training is dus altijd een mix van fysieke oefening en gesprek- afhankelijk van de behoefte.

priveles optie 3: coaching

Shui Tai Chi biedt ook begeleiding aan, niet voor het leren van tai chi maar juist om te groeien als mens. De coaching is open voor taichiers, zowel als niet-taichiers, die wel van bewegen houden;)

Hou je niet van ‘alleen maar praten’– dan is coaching met tai chi misschien wat voor jou.

Zijn er bepaalde situaties op werk of prive waarin je energie uit balans gaat? beweeg je te veel mee, of juist te weinig, blokkeer je van binnen? Wil je meer inzicht in jouw ‘patronen’ om je fijner te voelen en meer rust te ervaren? Wat zijn je zorgen, of juist je dromen? Vind je deze periode lastig en loop je soms vast in je gedachten, je onrust ?

T’ai chi principes geven inzicht in je eigen systeem en wat er werkelijk nodig is, je werkt immers aan gronding en je verzameld voelen. Ik denk graag met je mee over je dromen en wensen, je top- en je tob-gedachten.

‘A little tai chi, goes a long way!’

Lokatie: bij mij aan huis in Schiebroek of nader te bepalen andere plaats.

Klop eens aan voor een goed gesprek, een eerste kennismaking is gratis.

In deze coaching werken we met diverse oefeningen, een mix van voelen, oefenen en integreren: verwerken en reflecteren. We doen t’ai chi oefeningen om de dingen te ervaren en dieper te doorgronden wat er gebeurt met jouw energie. Je krijgt huiswerk en handvaten mee om eea actief te vertalen naar je eigen leven, op school/werk/thuis.

De grondslagen… komen uit tai chi principes, taoisme en buddhisme. “Transformatie” is hierin een kernbegrip: alles verandert en groeit continu. Het gaat dan niet alleen om verandering als een nieuw idee, maar juist ook om veranderingen in de energie en de interacties(in jezelf met je jezelf; of met een ander!).

Je gedachten zijn belangrijk omdat ze je emoties en je lichaam aan sturen! Intenties zijn belangrijk om je doelen te bereiken, en een lege geest, kalm hart en ontspannen lichaam…. geven ruimte aan je wijze ik!

Awareness vergroten: (lichaams-) bewustzijn, voelen en ervaren zijn belangrijke essentiele vermogens om beter voor jezelf te kunnen zorgen.

What you practice, you become

Grandmaster San Gee Tam

Weetje: De feniks, in het logo van onze School, is niet voor niets gekozen, want de feniks is een belangrijk Chinees mythologisch dier, Fenghuang, en deze symboliseert groei: je ontwikkeling is de integratie van Yin en Yang kwaliteiten. zelf ontwikkeling gaat om heling en heelwording- en dat is oefenen en hard werk(gongfu).