Over

Wil je meer weten over het hoe en waarom van de Golden Flower Tai Chi Stijl en de Internationale School?

Wil je meer weten over onze School en de naam Shui (geen hatsjie maar sjoeeiii;), dan vertel ik graag hoe dat zit 😉

Over de trainer

Een echte beweger– Sarah Slaghuis heeft een ruime sportieve achtergrond: met gym, paardrijden, jazz ballet, moderne dans, en duursporten, zoals hardlopen en roeien. Na een stressvolle periode op werk, vroeg een persoonlijke coach haar ‘Wat doe je zoal om te ontspannen?’. Ze antwoordde” Spinnen en hardlopen!’. De coach merkte terecht op dat dat wellicht niet slim was, als ze al zo gestresst werd van kantoor? Misschien was het tijd om iets rustigers te proberen, zoals yoga of t’ai chi?’ Zo gezegd, zo gedaan.

Sarah raakte meteen verslingerd aan T’ai Chi en Chi Kung, toen zij in 2008 begon met lessen bij T’ai Chi Rotterdam onder leiding van Fred Remeeus.
In 2011 heeft zij, samen met een groep Tai Chi Rotterdammers, een maand in China getraind om de authentieke Wudanstijl te leren in een kungfuschool onder leiding van meester Shin Li Xin. Sinds 2012 traint ze bij de Nederlandse Goldenflower school, bij Martes Willemsen, Wanda Link, Hetty Mouyal, Rashmi Endenburg en Job Koesomobroto.

Sinds februari 2020 is zij gecertificeerd Goldenflower t’ai chi instructeur. Dat betekent niet alleen dat ze het curriculum heeft eigengemaakt, maar ook dat ze doorgaand haar vorm en inzichten verdiept en bijschaaft; of laat bijschaven;). Daarvoor gaat ze met regelmaat naar priveles bij Job Koesomobroto; en trainingen bij senior instructeurs en verdiepende, internationale trainingen grootmeester San Gee Tam en meester Annukka Holland, de grondleggers van de Internationale Goldenflower School.

We houden ook oog voor inzichten buiten de Golden Flower, en doen mee met  de cursus van de Stichting Taijiquan Nederland voor instructeurs van allerlei taijistijlen 2022-2023. Waardevol om kennis te delen en aagehaakt te raken bij de gemeenschap in Nederland.  Recent: cursus movement analysis in het Laban Bartenieff systeem van het E-move Institute.

Shui T’ai Chi is onderdeel van:

Nederlandse Golden Flower T’ai Chi School 

Internationale Golden Flower T’ai Chi School

Stichting Taijiquan Nederland