Trainer

Een echte beweger– Sarah Slaghuis heeft een ruime sportieve achtergrond: met gym, paardrijden, jazz ballet, moderne dans, en duursporten, zoals hardlopen en roeien. Na een stressvolle periode op werk, vroeg een persoonlijke coach haar ‘Wat doe je zoal om te ontspannen?’. Ze antwoordde” Spinnen en hardlopen!’. De coach merkte terecht op dat dat wellicht niet slim was, als ze al zo gestresst werd van kantoor? Misschien was het tijd om iets rustigers te proberen, zoals yoga of t’ai chi?’ Zo gezegd, zo gedaan.

Sarah raakte meteen verslingerd aan T’ai Chi en Chi Kung, toen zij in 2008 begon met lessen bij T’ai Chi Rotterdam onder leiding van Fred Remeeus.
In 2011 heeft zij, samen met een groep Tai Chi Rotterdammers, een maand in China getraind om de authentieke Wudanstijl te leren in een kungfuschool onder leiding van meester Shin Li Xin. Sinds 2012 traint ze bij de Nederlandse Goldenflower school, bij Martes Willemsen, Wanda Link, Hetty Mouyal, Rashmi Endenburg en Job Koesomobroto.

Sinds februari 2020 is zij gecertificeerd Goldenflower t’ai chi instructeur . Dat betekent niet alleen dat ze het curriculum heeft eigengemaakt, maar ook dat ze doorgaand haar vorm en inzichten verdiept en bijschaaft; of laat bijschaven;). Daarvoor gaat ze met regelmaat naar priveles en trainingen bij senior instructeurs en verdiepende, internationale trainingen Meester San Gee Tam en Annukka Holland, de grondleggers van de Goldenflower School.

Shui T’ai Chi is onderdeel van:

Nederlandse Golden Flower T’ai Chi School 

Internationale Golden Flower T’ai Chi School

Stichting Taijiquan Nederland

Golden Flower stijl: zelfontwikkeling centraal

Uitreiking instructeur diploma door San Gee Tam en Annukka Holland- 28 feb 2020 Heavenly Way, North Carolina

Goldenflower is een school die uitgaat van voortdurend ontwikkelen van jezelf en van de tai chi. Meester San Gee Tam verfijnt zijn tai chivormen continu en alle instructeurs zijn ook bezig met samen dit onderzoek voort te zetten. Kenmerkend is dat Goldenflower de tai chi plaatst in het NU en de link met de Westerse waarden van zelfontwikkeling legt. We passen taichi principes toe in beweging, in de training, maar ook in t dagelijks leven.

What you practice, you become.

Het motto van de school is ‘ je wordt wat je oefent ‘ .

Door oefening kun je worden wie je wilt zijn; en kun je je dagelijkse welzijn en gezondheid vergroten. Wie zijn lichaam ontwikkelt, ontwikkelt ook zijn geest, en andersom.