Shuǐ Tai Chi Zuidplas

水 太极拳 Tai Chi les in Nieuwerkerk aan de IJssel & Moordrecht

Hoe ziet een les eruit?

Ontspannen door beweging: gezondheidsoefeningen

De lessen van Shui Tai Chi Zuidplas beginnen altijd met een aantal oefeningen om te ontspannen en op te warmen. Dit noemen we bewegende chi kung.
Ook doen we aan stilstaande chi kung. Dat is een belangrijke oefening voor een goede balans, energie circulatie en een correcte houding.
De bewegingen van tai chi worden bij ons getraind in de zogenaamde ‘Golden Flower’ vorm. Niet met de directe insteek om te gebruiken bij zelfverdediging, maar voor welzijn.

Het vermogen om te “ont-spannen”: je lichaam en je geest lekker leeg maken, je gespannen spieren loslaten… Dat gaat niet bij iedereen automatisch maar lukt prima als je lekker beweegt in oefeningen.

In een groep is het gezellig trainen en leuk samen Tai Chi om te leren.

In deze trainingsgroep gaan we aan de slag met basisprincipes in de T’ai Chi: balans, rechte houding, ontspanning, adem en lichaamsbewustzijn. We doen oefeningen om te rekken en strekken; meditatie al lopend.

Naast de lessen zijn er soms andere activiteiten in Nieuwerkerk aan de IJssel of Moordrecht waar je aan mee kan doen, zoals gezellig samen uit eten gaan.

TRAINEN OP JE EIGEN NIVEAU

Iedere beoefenaar van Tai Chi kan een ander doel voor ogen hebben. De één doet het voor de gezondheid, een ander om beter te kunnen concentreren. Weer anderen gebruiken het voor stressreductie. Tai Chi werkt op elk niveau, ook als je pas begint. Je kunt al na een paar maanden goed merken welke resultaten Tai Chi geeft voor je lichamelijke- en geestelijke gezondheid. Tai Chi is niet leeftijd gebonden. Zowel jeugd als volwassenen op hoge leeftijd kan de sport aanleren en beoefenen.

Tai chi is ‘meditatie in bewegende vorm’ en doet je fit voelen. Ontdek het zelf- kom lekker meetrainen in Nieuwerkerk of Moordrecht!

 

© 2021 Shuǐ Tai Chi Zuidplas

Thema door Anders Norén