Introductiemogelijkheden

In augustus organiseren we diverse proeflessen, zie hieronder. Daarnaast ben je welkom om lekker mee te genieten van taichi in de buitenlucht, tijdens buitentrainingen.

Begin september beginnen de vaste lessen weer. Er komt in aanvulling op de huidige lessen ook meer lesaanbod aan in Rotterdam, zie lesschema.

In de drie nieuwe ochtendgroepen TC Slow Flow kan je gedurende het seizoen aanhaken. Bij voldoende animo gaan deze groepen door in januari.

TC Fundamenten: in deze groepen kun je instromen gedurende heel september en vanaf dan is er een keer in de maand een instroomles te volgen als proefles. Als je tussentijds wel wat wilt ervaren, train dan gewoon mee in een van de TC Slow FLow groepen.

Geef je hier op voor een van deze proeflessen. Onder de tabel volgt wat praktische informatie nog!

Proeflessen in Rotterdam
woensdag 28 augustus10:00 – 12:00 WilgenringProefles 1e uur TC Slow Flow 2e uur Fundamenten€15
woensdag 4 september10:00 – 12:00 WilgenringProefles 1e uur TC Slow Flow 2e uur Fundamenten€15
donderdag 29 augustus19:30 – 21:00Minerva-pleinProefles TC Fundamenten€10
donderdag 11 oktober19:30 – 21:00Minerva-pleinInstroomles TC Fundamenten€10
donderdag 14 november19:30 – 21:00Minerva-pleinInstroomles TC Fundamenten€10
Proeflessen in Nieuwerkerk aan de IJssel
maandag 26 augustus19:00 – 20:30  KroonkruidProefles TC Fundamenten€10
maandag 9 september19:00 – 20:30KroonkruidInstroomles TC Fundamenten€10
maandag 7 oktober14:30 -16:00DongeInstroomles TC Fundamenten€10
     
donderdag 29 augustus14:30 -16:00DongeInstroomles TC Fundamenten€10
donderdag 12 september14:30 -16:00DongeInstroomles TC Fundamenten€10
donderdag 10 oktober14:30 -16:00DongeInstroomles TC Fundamenten€10
donderdag 14 november14:30 -16:00DongeInstroomles TC Fundamenten€10

‘Spelregels’ proeflessen:

  1. Aanmelding.Geef je graag wel even op van te voren met het aanmeldformulier, zet erbij in welke les je de proefles wilt volgen.
  2. Betaling kan contant of met digitaal betaalverzoek/tikkie.
  3. Praktisch: Kan ik zomaar mee doen? Ja. Er zijn geen eisen voor leeftijd of conditie. Het is wel verstandig om eventuele medische bijzonderheden aan de instructeur bekend te maken.
  4. Wat heb ik daarvoor nodig? Loszittende sportkleding en sport-schoenen met dunne, stroeve zolen zijn goed. Hoewel dat natuurlijk mooi staat, hoef je niet speciaal een T’ai Chi pak en de bijbehorende schoenen aan te schaffen.
  5. Waar zijn de leslocaties? Hier vind je de routebeschrijvingen. Graag goed bekijken, dat voorkomt de stress van evt. ‘verdwalen’ 😉

Veelgestelde vragen:

Praktisch: informatie over de locaties staat hier, kijk hier voor tarieven en huisregels. Uiteraard corrigeren we het tarief voor t moment waarop je instroomt. De contributie wordt geregeld per half jaar. Mocht je graag starten met 10 lessen, dan is dat ook mogelijk.

KLACHTEN??? Ook als je klachten hebt, is beweging vaak heilzaam, zij het wel met passende intensiteit. De lessen zijn ingericht zodat je op eigen niveau kunt trainen; overleg als je vragen hebt hierover.

ANDERHALF UUR???De meeste lessen duren anderhalf uur, dat is niet om af te zien maar om ruimte te maken om ff te kletsen, pauze in te bouwen. Daardoor is er ook ruimte voor vragen die je als beginner ontdekt.

NIVEAU/ERVARING???Je hoeft geen ster te zijn in vechtkunst of topathleet om t’ai chi te leren. Iedereen brengt zijn eigen ervaring mee en werkt aan eigen doelen. Je kunt daarom ook instromen in een van de beginnersgroepen op elk moment. Dat kan omdat je mn werkt op eigen niveau en herhaling heel belangrijk is om de oefeningen en bewegingen eigen te maken.

Gewoon proberen, lekker meedoen, geef je zelf de tijd en ruimte om te ontdekken, spelen, landen… “Klooien mag” – als je er maar van ontspant;) We zijn serieus over de noodzaak om t niet te serieus te nemen, als je snapt wat ik bedoel.