Introductiemogelijkheden

Scroll zeker even door naar beneden, zodat je alle opties even ziet!

Op korte termijn starten we de lessen weer en kunt u eens komen proeven, je kunt je aanmelden via het contactformulier.

T’ai chi- wat anders dan een potje volleybal… We werken met 2 proeflessen omdat t vaak ff wennen is- de oefeningen zijn erg nieuw voor de meesten en daar moet je gewoon jezelf wat tijd voor gunnen. Net als met iets eten wat je niet kent;)

NU is een goed moment om te starten. Je traint op eigen tempo maar t is wel fijn om samen de opbouw te doormaken en de qi gong vorm te leren. Later instromen is geen probleem echter.

Praktisch: informatie over de locaties staat hier, kijk hier voor vervolgcursustarieven en huisregels.

Zaterdagochtend 2 september 9:30 -11:00, introductie algemeen, u kunt door stromen in een van de groepen in de week erna. Locatie: Essezoom gymzaal; vermits er voldoende animo is.
Dinsdagavondgroep Nieuwerkerk: 12 september open les, Kroonkruid 107
Donderdagmiddaggroep Nieuwerkerk: open lessen op 7 en 14 september* Essezoom gymzaal, Donge 5
Rotterdam Donderdagavond: 7 september, bij Actief Fysiotherapie, Minervaplein, Rotterdam

Losse proefles

Je bent elke week welkom in een van de lessen om een proefles mee te trainen. Daarvoor zijn de volgende ‘spelregels’ van toepassing:

  1. Een proefles kost 12 euro, een tweede proefles is dan gratis (betaling cash of overmaken met tikkie / betaalverzoek).
  2. Aanmelding.Geef je graag wel even op van te voren met het contactformulier, zet erbij in welke les je de proefles wilt volgen.
  3. Praktisch: Kan ik zomaar mee doen? Ja. Er zijn geen eisen voor leeftijd of conditie. Het is wel verstandig om eventuele medische bijzonderheden aan de trainer bekend te maken.
  4. Wat heb ik daarvoor nodig? Loszittende sportkleding en sport-schoenen met dunne, stroeve zolen zijn goed. Hoewel dat natuurlijk mooi staat, hoef je niet speciaal een T’ai Chi pak en de bijbehorende schoenen aan te schaffen.
  5. Waar zijn de leslocaties? Hier vind je de routebeschrijvingen. Graag goed bekijken, dat voorkomt de stress van evt. ‘verdwalen’ 😉

Extra info

KLACHTEN??? Ook als je klachten hebt, is beweging vaak heilzaam, zij het wel met passende intensiteit. De lessen zijn ingericht zodat je op eigen niveau kunt trainen; overleg als je vragen hebt hierover.

ANDERHALF UUR???De meeste lessen duren anderhalf uur, dat is niet om af te zien maar om ruimte te maken om ff te kletsen, pauze in te bouwen. Daardoor is er ook ruimte voor vragen die je als beginner ontdekt.

ERVARING???Je hoeft geen ster te zijn in vechtkunst of topathleet om t’ai chi te leren. Iedereen brengt zijn eigen ervaring mee en werkt aan eigen doelen.

Gewoon proberen, lekker meedoen, geef je zelf de tijd en ruimte om te ontdekken, spelen, landen… “Klooien mag” – als je er maar van ontspant;) We zijn serieus over de noodzaak om t niet te serieus te nemen, als je snapt wat ik bedoel.

Donderdagmiddaggroep

In de donderdagmiddag groep in Nieuwerkerk is nog plaats voor nieuwe leden! Op 1 en 8 september kunt u voor slechts 6 euro lekker mee trainen en laagdrempelig kennis maken. We drinken een kopje Chinese thee na de les, dan is er ook ruimte voor vragen en gezelligheid!

De woensdagmiddaggroep is gefocust op fitheid en ontspanning; ook geschikt voor (zacht, geleidelijk) herstel/opbouwen van flexibiliteit, fysieke vermogens en energie.

  • Kleding: loszittende kleding en schoenen met dunne zool.
  • Betalen: 6 euro pp, contant in de les of digitaal(tikkie).
  • Opgeven: via het contactformulier