Tai Chi als Bedrijfsactiviteit

  1. Shui Tai Chi deelt graag de schoonheid en de waarde van de taichikunst en verzorgt diverse activiteiten gericht op welzijn, verbinding, zelfzorg, leiderschap en persoonlijke groei, voor bedrijven of instellingen.
  2. Shui Tai Chi staat open voor samenwerking met andere sportaanbieders, welzijnsinstellingen of andere organisaties om samen gezondheid, preventie, zelfzorg en welzijn op de kaart te zetten.

‘ Where the mind goes, energy follows. ‘

Hoe werkt de yin-yang van uw team/afdeling? Hoe versterk je de kantoor-chi? Hoe ondersteunt u dat medewerkers goed voor zich zelf zorgen, vergroot u het werkplezier en vermindert verzuim? Tai Chi brengt bewustzijn in de zaak!

Waarom kiezen voor Shui Tai Chi?

  • moderne toegankelijke tai chi stijl met leuke oefeningen die echt werken (geen Chinese geheimtaal of trucs)
  • gecertificeerde taichi-instructeur met >20 jaar ervaring, hoog niveau van veiligheid en heldere didactiek, sterke coach
  • ervaren beleidsadviseur, PhD in organisatie-innovatie onderzoek, een instructeur met oog voor de realiteit en complexiteit van moderne organisaties
  • creatief en analytisch, constructief en reflexief
  • native speaker Engels- geverseerd in omgaan met internationale doelgroepen

Recente bedrijfsactiviteiten

Global Leadership Event- internationale conferentie voor ggzEngelstalige mini-workshop ‘Embody your leadership’Doel: bewegen, integratie en reflectie t.a.v. Yin-Yang in Mental Health Management; werken vanuit het centrum, binnen je macht; ontspanning en focus. Doelgroep: beleidsmakers, bestuurders & managers
Sportbedrijf Rotterdam & Gemeente Rotterdamtai chi clinics tbv netwerkbijeenkomst Doel: ontmoeten & tai chi proeven.
Doelgroep: beleidsmakers van gemeente-organisaties
Boer en Buurt Zevenhuizenbuitentraining als onderdeel van eventDoel: ontspanning en verbinding met natuur
Doelgroep: burgers

Soorten activiteiten

De doelstellingen hierbij kunnen per opdracht verschillen, zowel individueel, opwerknemer niveau: (meer) bewegen voor mentale en fysieke gezondheid, productiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Of juist op gebied van team ontwikkeling, leiderschap en interacties, de yin-yang op t werk eens onder de loep te nemen. Weer eens wat anders!

Een nieuwe, frisse kijk nodig? Benut de bijzondere blik van Shui!

Shui Tai Chi heeft de expertise om tai chi te koppelen aan organisatieleren en management. Dat geeft de reflectie diepte en realisme. Instructeur Sarah Slaghuis heeft vele jaren ervaring (>20) als organisatieonderzoeker, implementatiespecialist, in diverse rollen, van adviseur, beleidsmaker, onderzoeker en docent; plus een PhD op gebied van innoveren in de zorg. Daardoor kan zij als geen ander een frisse nieuwe blik bieden op het dagelijks reilen en zeilen in moderne organisaties, juist aan hand van tai chi principes.

Immers, bij werk is creatie en transformatie van idee naar doen van belang. En daarbij is energiemanagement niet vanzelfsprekend. Tai Chi geeft aanknopingspunten om te verhelderen hoe uw organisatie werkt: voor goede prestaties en welzijn, effectieve samenwerkingen, creativiteit en talent management! Ook kunnen we omgekeerd stellen: als de stress ons over de schoenen loopt, het verzuim oploopt, de focus en motivatie lijden, het chagrijn stil of luider gaat regeren… Dan is het zeker goed om eens na te denken over het blokkeren en verspillen van energie, manieren om energie te richten en omgaan met energielekken.

Tai Chi is gezellig, licht en interactief, niet competitief maar constructief en leerzaam.

Voorbeeld activiteit

Hieronder een schets van een voorbeeld activiteit.

voorbeeld activiteit: Clinic als onderdeel van netwerkbijeenkomst

Doel / Functie: Een introductie van tai chi en een lekkere training, om te ontspannen en collega’s op een andere manier te ontmoeten. De doelstellingen van elke clinic worden uiteraard in overleg bepaald naar behoefte van de doelgroep, organisatiewensen en de functie van de clinic in het geheel.

Voorbeeld Opzet Programma

De introductie is gericht op het ervaren wat tai chi kan betekenen voor welzijn en dagelijks energiemanagement. Gaandeweg komen door middel van de oefeningen een aantal basisprincipes aan bod, zoals: yin-yang, balans, houding, adem, chi-circulatie, ‘ont-spanning’, flow, (lichaams-)bewustzijn, en het blokkeren/verspillen van energie.

Hieronder een indicatie van de clinic inhoudelijk:

  • korte introductie in tai chi als martial art;
  • losmaak oefeningen;
  • staande meditatie en bodyscan tbv ontdekken waar spanning zit en loslaten;
  • gezondheidsoefeningen tbv het verbeteren van houding, vitaliteit en flexibiliteit
  • interactieve oefening in duos tbv omgaan met elkaars energie
  • tai chi vorm lopen/kijken tbv technieken
  • mini meditatie tbv integratie ervaringen en afronding

Resultaten

  • Deelnemers hebben lekker bewogen en zijn fysiek en mentaal ontspannen
  • Deelnemers hebben concrete handvatten vanuit de oefeningen om te ontspannen
  • Deelnemers hebben stof tot nadenken over eigen fysieke, emotionele en mentale balans en nemen de begrippen mee om toe te passen in dagelijks leven

Praktisch

Tijdsduur: 60 mins per clinic. We ronden bij tijds af, zodat u door kuntnaar vervolgprogramma of borrel. Van te voren kijken we naar de zaal en de actuele behoeften; en na afloop koppelen we graag even terug hoe het is verlopen.

Randvoorwaarden: rustige locatie, vrije loop-/beweegruimte(geen tassen voor de voeten of meubels); liever geen toeschouwers, iedereen doet actief mee. Geluid: via boombox of lokale technische installatie. NB de warming up gaat gepaard met actieve muziek, vervolg-oefeningen evt met meditatieve muziek. Kleding: geen sportkleding vereist. Deelnemers dragen liefst loszittende kleding en schoenen met soepele, dunne zool.